Amsterdam

wijzigen
Reserveren

Wat te doen op zondag in Amsterdam?

Wat te doen op zondag in Amsterdam

Zondag is meestal niet de spannendste dag van de week als je op zoek bent naar vermaak. In Amsterdam ligt dat gelukkig een stukje anders. Ook op de ‘rustdag’ is de horeca open, ben je welkom in de meest interessante musea en beleef je de meest geweldige experiences. Ontdek wat er te doen is op zondag in Amsterdam!

 

De drank staat (extra) koud in de Icebar

Cooler dan de XtraCold Icebar wordt een drankje doen in 020 niet. Deze zaak aan de Amstel wordt namelijk op een constante temperatuur van -10 gehouden. Alles in de bar, van de muren tot de glazen, zijn van ijs gemaakt. Vooral in hartje zomer is dit een waanzinnige ervaring! Gelukkig kan je het in de Icebar langer dan vijf minuten volhouden – je mag namelijk een dikke jas en handschoenen lenen. Want het zou jammer zijn als je je bezoek aan Amsterdam afsloot met een verkoudheid!

 

Verwen je Insta in de WONDR Experience

Wat te doen op zondag in Amsterdam als het pijpenstelen regent? Bezoek een kamer vol reuzenteddyberen, een zaal met een alien oerwoud en een gigantische ballenbak. Dit alles vind je in de WONDR Experience: een attractie die helemaal is ontworpen om Instagrammable te zijn. In elk van de vijftien kamers maak je de meest waanzinnige selfies met je vrienden. Channel je innerlijke kind en maak onverslaanbare pics voor op je feed! WONDR vind je in Noord aan de Meeuwenlaan, niet ver van het IJ.

 

In je sas op een dakterras

We hoeven je vast niet te vertellen dat er ook, nou ja, wat horecagelegenheden in Amsterdam gevestigd zijn. Uiteraard kun je een bezoek brengen aan de kroegen in de Jordaan, coffeeshops, grote dansclubs en zonovergoten terrasjes. Maar wist je dat Amsterdam ook flink wat dakterrassen telt? Op die leuk ingerichte terrasjes drink je je biertje of wijntje met uitzicht op de mensenmassa’s en stadsgezichtjes. De dakterrassen Canvas (op het Volkshotel), de W Lounge (aan de Dam) en Restaurant Bureau (ingericht als daktuin) zijn een paar toppers.

 

Pilsjes, petanque en platters bij de BoulesBitesBar

Wil je graag een uitstekend hapje eten in de hoofdstad? Maar ben je iemand die eigenlijk niet stil kan zitten? Ga dan naar BoulesBitesBar aan het Buikslotermeerplein. Hier geniet je van uitstekende hamburgers, borrelplanken en andere bites terwijl je klassiek jeu de boules speelt met je vrienden. Een hele leuke afsluiter van jullie zondagprogramma – en het helpt dat de BoulesBitesBar een uitgebreide drankenkaart heeft. Gooi dus een balletje, troef je vrienden af en zorg ondertussen ook voor de innerlijke mens. Deze zaak is bovendien gróót! Als je een uitje zoekt voor groepen tot driehonderd man, dan draaien ze daar hun hand niet voor om. Zoals ze zelf zeggen: Keep on Rolling!

Verbaas je over de opgezette mensenlichamen van Body Worlds

Als je niet al te fijngevoelig bent aangelegd, en/of als je interesse hebt in hoe het menselijk lichaam in elkaar zit, dan hebben we een mooie tip voor je. In Body Worlds op het Damrak zie je de lichamen van overleden mensen – die er uitzien alsof ze elk moment kunnen weglopen. Wat is hier aan de hand? Deze lichaam zijn ontleed, geconserveerd met een uniek proces, en in een levendige houding gezet. Zo zie je de blootgelegde longen van een trombonespeler, kan je de aangespannen spieren van sporters bewonderen, en staar je diep in de buikholte van een vrouw zonder ingewanden. Er zijn zelfs lichamen die seks hebben - en zonder hun velletje zijn ze naakter dan ooit! Een beetje griezelig, heel leerzaam en onvergetelijk.

 

Scoor hebbedingen bij de IJ-hallen

Er zijn meer dan genoeg vintage zaakjes in A’dam. Maar een van de beste plekken voor liefhebbers van ouwe troep (pardon, antieke schatten) vindt maar eens in de maand plaats. Op een zaterdag en een zondag lang staan er dan meer dan 750 kramen op de Buitenmarkt onder de naam IJ-hallen. Boordevol snuisterijen, kunstvoorwerpen, gebruikte artikelen en goedkope budgetspullen. De liefhebber snapt het al: het is hier urenlang snuffelen geblazen.

Volg ons:

Laat een review achter

4,5 ster op basis van 956 reviews

Verjaardag in Boules and Bites

Icon Star Icon Star Icon Star Icon Star Icon Star

Nienke

Boules and Bites in Amsterdam Noord is een mooi vormgegeven ruimte, hip and streetwise. Ze waren flexibel in de wensen die we hadden als groep. Het eten smaakte heel erg goed en het was meer dan genoeg. Muziek stond wel luid.

Top middag gehad

Icon Star Icon Star Icon Star Icon Star Icon Star

Patricia

Heel erg leuk gehad! Met een groep van 10 hebben we een hele gezellig middag gehad bij B&B. Drank arrangement en hapjes waren prima en we hebben ons erg vermaakt met jeu de boules, het is echt voor iedereen te doen, perfect uitje!

jeu de boules cafe, amsterdam -noord

Icon Star Icon Star Icon Star Icon Star Icon Star

rene

beste leuke ervaring en vooral voor geschikt met een flinke groep. de ballen zijn heel slecht te onderscheiden van elkaar, dat bederft de pret toch een beetje. het zoeken naar je ballen elke keer lukt op het laatst niet meer. het wedstrijd regelement staat gedrukt op zwart papier en is onleesbaar, beter is het regelement van een jeu de boules club met afbeeldingen erbij en gewoon op wit papier.
verder was het eten en de hapjes perfect, hulde voor de kok, ook de bediening en de contacten vooraf waren bijzonder goed.
houden zo.

Reserveren